Sunday, June 5, 2011

Puteh



Salam
Hari ni berkongsi kusyen  yang sempat disiapkan untuk jualan  di Kota Bharu.  Kebetulan balik bercuti di kampung minggu lepas, sempatlah saya posing2 kan kusyen ni atas kerusi taman mak.  Tuan rumah dah tak de idea nak letak tajuk yang 'catchy'..letak ajer lah Puteh kat situ yer..ada apa-apa idea? kalau ada...bagitahulah yer..nanti boleh saya tukar :)


Sarung warna putih begini..senang sangat nak nampak kotor..masa nak ambil gambar ni..saya lebih  hati-hati sebab dah dua kali basuh.
Suka pattern mcm ni sebab boleh digayakan dalam berbagai posisi..adaptasi dari pattern Enchanted Moments oleh Helen Eriksson..tapi tak  jadi sepenuhnya pulak..


sekian.

12 comments:

  1. wonderfull!! I like roses so much, they look as real.MashAllah ...

    ReplyDelete
  2. cantik menawan dah si puteh tu za...suka btldpt tgk idea2segar za sekarang!!!

    ReplyDelete
  3. karanfilnakis..tq, alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. kak salmi..tq..akak pun boleh buat tu :)

    kak ina..mekasih kak..bercinta nak siapkan tu

    ReplyDelete
  5. wowww...cantik la...nak tiru design tu boleh...hehehe....

    ReplyDelete
  6. ina..tu design helen eriksson..cuma saya tukar pattern bunganya aje...hehe cubalah.

    ReplyDelete
  7. salam za...

    sihat ker, first time jenguk ke sini

    you jual sarung jer atau kusyennye sekali? I berkenan yg ni ler...berapa ekss?? kalau order utk raya sempat tak?

    ReplyDelete
  8. Olá! Fiquei encantada com seu trabalho. É muito belo. Adorei seu Blog. Parabéns!
    Convido a me visitar. http://alcastrosantos.blogspot.com
    Abraços, Algecira Castro

    ReplyDelete
  9. Salam Zaliana,

    Very nice indeed. You are so creative. Kakak love browsing at your blog. It is kind of you to share your creation with others.

    Thanks and Best Regards
    Kak CT

    ReplyDelete
  10. rozie..ari tu dah jawab kan :)

    magia: thanks!

    Aidah:tq kak :D

    ReplyDelete
  11. salam kak za...

    sangat teruja tgk hasil kreatif akak...cantik sangat...teringin nak buat cam nie...sy bru cuba2 blaja buat yg simple2...akak share la sikit teknik sulaman nie...nnt leh sy buat present tuk my lovely wife..teringin nak buat sampai jd tahap akak nie...:)

    ReplyDelete